Wanneer geef je een babymuts?

Datum: 28 februari 2018

Mijn eerste blog op een kersverse website. Spannend maar ook trots dat ik deze stap ga zetten. In mijn blogs wil ik jullie een beetje Jamstijl meegeven en mijn kennis met jullie delen.

JAM stijl is eigenlijk ontstaan door het haken van babymutsjes en babyboots. Die heb ik al, veelal op verzoek, in vele maten en kleuren gemaakt en blijven favoriet. Een babymutsje is een belangrijk onderdeel van de kleding voor baby’s. Het is namelijk erg belangrijk dat het hoofdje warm blijft. In Zweden zeggen ze dan ook: ” je moet de zon in je hoofd bewaren!” En niets is minder waar. Een groot gedeelte van je warmte verlies je via je hoofd. Dit geldt zeker voor baby’s, omdat hun hoofd in verhouding tot het lijf, groot is.

Hoelang draagt een baby een mutsje?
Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Is het te vroeg geboren, heeft het veel of weinig haar en ook het jaargetijde waarin het geboren wordt speelt mee. In de herfst en de winter heeft een baby een mutsje harder nodig dan in de zomer. 

Een vuistregel is: zolang de baby jonger is dan 6 maanden en het buiten kouder is dan binnen, is het advies om een mutsje op te zetten.

Bij JAMstijl zijn mutsjes verkrijgbaar in de maten 0-3 / 3-6 maanden, natuurlijk in iedere gewenst kleur. Desgewenst met een bijpassende sjaal of boots.

Kijk hier naar wat voorbeelden en vul het formulier in als ik iets voor je kan betekenen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.