het verhaal van de 2 vogels

Datum: 18 maart 2018

In ons huis, en zeker ook buiten in de tuin, vind je veel vogels. Het mooiste zijn de levende, maar ook de vogels, gemaakt door mensenhanden, vinden we vaak erg mooi en krijgen een bijzonder plekje.

En dan is er ook nog een paar met een speciaal verhaal.

In ons dorp is een heerlijk winkeltje met fijne woon artikelen waar ik altijd graag even langs ga. Soms alleen maar voor een kopje thee en een gezellig praatje, maar ook vaak voor net dat éne speciale cadeautje. Zo ook die dag dat ik iets zocht voor op de nieuwe schouw in de kamer. Nadat ik verteld had aan Anna waar ik naar op zoek was zei ze, "wacht even, ik heb achter nog wat staan." Even later kwam ze terug met een prachtige kraanvogel. De mooie kraanvogel had de winkel nog niet gehaald, eigenlijk wist Anna ook niet echt of ze hem wel in de winkel zou zetten. "De vogel wachtte op jou," zei ze. Blij verrast nam ik de vogel mee naar huis en we waren, en zijn,  er erg blij mee. Zeker 1,5 jaar later loop ik met de vriendin van mijn zoon in Alkmaar. Eigenlijk in een deel van de stad waar ik normaal gesproken nooit kom. We lopen langs een sjofele etalage van een meubel stoffeerderij en in mijn ooghoek zie ik een vogel op de vensterbank in de etalage staan. Die lijkt wel heel erg op de onze, maar dan groter en mannelijker. 

We gaan de winkel binnen en ik vraag de eigenaar wat de vogel kost. Die is eigenlijk niet te koop, staat op zijn eigen vensterbank. Blijkt winkel, bedrijf en huiskamer verweven met elkaar te zijn. Maar als ik de vogel graag wil hebben, dan wilde hij hem wel verkopen. 

In een plastic tasje nam ik hem mee naar huis en wat was het geweldig om deze 2 vogels bij elkaar te zien. Het is vanaf dag 1 een paartje en ze zijn onafscheidelijk!

Als ik naar ze kijk zie ik een verlegen dame die verleidelijk achterom kijkt en een stoere kraanvogel die die loopt te pronken met zijn veren.

Ooit waren deze vogels voorbestemd aan elkaar, ze hadden alleen mij nog nodig om elkaar te kunnen en mogen vinden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.